Odmaševanje

ROČNO ODMAŠEVANJE Z RAZNIMI PRIPOMOČKI

Takšno odmaševanje kanalizacije prakticiramo tam, kjer strojno ni možno oz. je potreben poseben pristop za odstranitev tujka iz cevi. Naj naštejemo le nekaj primerov stvari, ki smo jih izvekli iz školjk ali cevi: obešanka za wc, pokrovčki krem, ostanki hrane (kosti, zrezki, … ) zobne ščetke, mobiteli, igrače, pločevinka piva, žarnica, konzerva tune, ročaj valjčka za beljenje, … ) 

STROJNO ODMAŠEVANJE Z ZAJLAMI IN GLAVAMI

Za strojno čiščenje odtokov uporabljamo le originalno opremo proizvajalca Rothenberger, ki je vodilni proizvajalec tovrstne opreme na svetu (naš prvi stroj deluje že 50let). Vsa naša oprema je namenjena predvsem odtokom preseka od 30mm do 400mm. Če so cevi večje od tega obsega, poskusimo očistiti tudi njih.

Pri čiščenju odtočnih cevi z zajlami uporabljamo centrifugalne (krtačaste) glave, ki povsem očistijo vsako vrsto oblog ali zamaškov, kot so beton, obloge vodnega kamna, korenine, maščobe iz industriskih ali hišnih kuhinj. Za prebijanje izjemno trdih zamaškov v ceveh, imamo tudi posebne vidija prebojne glave.

Vsa naša oprema je prenosna in jo lahko transportiramo tudi na lokacijo, kjer ni možen dostop z vozilom (na vrh bloka, v zakotno ulico starega mestnega jedra, … )

Še ena posebnost našega načina čiščenja je to, da se vedno potrudimo čim manj umazati lokacijo na katero smo poklicani. Ponavadi je to le nekaj kapljic. Dokler cev ni pretočna, ne potrebujemo vode, zato je možnost kakršekoli poplave med čiščenjem, skoraj nemogoča.

V primeru da po strojnem čiščenju ostanejo peskaste vsedline v kakšni horizontali, jo lahko tudi visokotlačno isperemo. Iz cevi velikosti do 150mm lahko ispiramo kakršnekoli umazanijo. Za to uporabljamo profesionalno visokotlačno namensko ispralko Rothenberger z različnimi nastavki. Tudi ta pumpa je prenosna in ni vgrajena v vozilo.

odmasevanje

odmasevanje

odmasevanje

odmasevanje

Puščanje cevi, 3m pod morskim dnom

Puščanje cevi, 3 m pod morskim dnom

Podjetje nas je prosilo da ugotovimo zakaj jim pretok morske vode v črpalko slabo dela.

Reorganizacija ekipe Odmaševalec.si

  Reorganizacija ekipe Odmaševalec.si

  Zaradi vedno večjega popraševanja po reševanju zamašitev, puščanj in poplav, sem se odločil za okrepitev ekipe.

  Magične tekočine za odmaševanje

   "Magične tekočine" za odmaševanje

   Vsakodnevno se srečujem z enakimi vprašanji strank, zato sm se odločil razbiti mit o tekočinah, ki ne pomagajo odmašiti odtoke.