Pogosto zastavljena vprašanja

Ta vprašanja so namenjena boljšemu dojemanju našega dela

Odmaševalec.si

Kako preprečiti zamašitev?

 Najpogostejše zamašitve v stanovanju ali hiši se zgodijo v kuhinjah. Ljudje so premalo osveščeni o tem, kaj spada v kuhinjske odtoke in kaj ne ali pa so enostavno premalo pazljivi. Največji krivec za večino kuhinjskih zamašitev je maščoba v različnih oblikah (olje iz konzerv, solatni prelivi, omake... ), sledi kavna usedlina,  ki dela kot beton trde usedline, po tem so tu manjši ali večji koščki hrane, ki nam zbežijo v odtok. Vsak dan nam tako v odtok uide kakšna malenkost, vendar to v parih letih povzroči problem, ki ga ne razstopi nobena “ čudežna” odmaševalna tekočina.

Zakaj se zamaši pisoar?

V kolikor ste gostinec ali imate pisoar doma, ste se zagotovo srečali s problemom zadrževanja vode in močnega vonja. ..kamnu, le malenkost mehkejša je za čiščenje. Najboljši nasvet za preprečitev tovrstnih zamašitev je dobro izspiranje (najboljše je avtomatsko, saj je nekaterim uporabnikom pretežko pritisniti gumb za splahovanje). V primeru, da se v sifonu in ceveh zadržuje urin (ne pa voda), se tovrstne obloge lahko naberejo tudi večkrat na leto.

Kaj ne sodi v WC školjko?

Opažamo veliko nepravilnosti pri uporabi WC školjke. Mogoče se sliši neverjetno, a tudi WC školjko je mogoče narobe uporabljati. Jaz na kratko rečem temu :”WC školjka ni kanta za smeti. “ WC školjka in njen odtok sta namenjena le opravljanju velike in male potrebe ter wc papirju. Vlažilni robčki,…lahko povzročijo težave. Ostanki hrane delajo obloge v ceveh, a največji problem je v tem, da privabljajo v vaš dom podgane. Te se v ceveh ugnezdijo, jih načenjajo in uničijo, prav tako tesnila pod školjko. Podgenje gnezdo smo celo našli celo v vgradnem wc kotličku znamke Geberit. …Če vam zmanjka wc papirja, ga nikar ne zmanjajte s papirjem za roke ali z robčki….Će pa živite v bloku, lahko takšno početje zamaši cel blok in naredi ogromno škode, ko poplavi pritlična stanovanja.

Vam zamaka od soseda?

Z različnimi tehnikami ugotavljamo od kod voda prihaja, določimo ali pušča vodovod ali odtočna napeljava. Nato najdemo vir puščanja (voda vedno najde svojo pot) in v primeru, da puščanja ni mogoče odpraviti drugače, nudimo sanacijo vsakega zamakanja. V večstanovanjskih objektih lahko ugotovimo ali prihaja do zamakanje iz skupnih ali lastniških delov inštalacij.  Nudimo tudi preglede z mnenjem sodnega izvedenca.

Puščanje cevi, 3m pod morskim dnom

Puščanje cevi, 3 m pod morskim dnom

Podjetje nas je prosilo da ugotovimo zakaj jim pretok morske vode v črpalko slabo dela.

Reorganizacija ekipe Odmaševalec.si

  Reorganizacija ekipe Odmaševalec.si

  Zaradi vedno večjega popraševanja po reševanju zamašitev, puščanj in poplav, sem se odločil za okrepitev ekipe.

  Magične tekočine za odmaševanje

   "Magične tekočine" za odmaševanje

   Vsakodnevno se srečujem z enakimi vprašanji strank, zato sm se odločil razbiti mit o tekočinah, ki ne pomagajo odmašiti odtoke.